6 TIPS TIL AT SPISE MERE FRUGT OG GRØNT

Er jeg den eneste, der synes, at det er svært at indtage nok frugt og grønt i løbet af en dag? Det er ikke fordi, jeg decideret stiler efter at få 600g grøntsager om dagen, men jeg synes, at grøntsager er lækre at spise og mætter godt - de er bare tit besværlige at tilberede! Og med besværlig mener jeg simple handlinger som at skrælle en gulerod eller skære kernerne ud af en peberfrugt. Det kan da godt være, at det er mig, der er doven, men det kan faktisk afholde mig fra at spise grøntsager til frokost og tænke, at jeg må vente og tilberede nogle til aftensmad. Har du det på samme måde? Så har jeg nogle gode tips, som hjælper mig til at indtage mere frugt og grønt.


Jeg prøver at dele tipsene op over en dag, dvs. fra morgen til aften (ikke at jeg foreslår gulerødder som aftensnack/dessert, for det kommer vist ikke til at ske for nogen ;))


1) Hvis du laver en form for æg til morgenmad, så smid nogle frosne bønner/ærter/whatever på panden, når du alligevel skal stege dine æg.

2) Hvis du laver en smoothie, så smid noget frisk eller frossen spinat eller en halv avocado i.

3) Mit bedste tip: Når du alligevel står og smører madpakke aftenen inden, så brug lige 5 minutter på at skrælle nogle gulerødder, fjerne kerner fra peberfrugt, skylle agurk/sukkerærter/bladselleri/broccoli/blomkål/cherrytomater og frugt som æble/pære/mango/ananas/kiwi/nektarin eller hvilke grøntsager og frugt du foretrækker og så skær dem i stave/buketter/både/tern, kom dem i en bøtte eller en pose (jeg plejer at bruge IKEAposer med zip-lukning) og i køleskabet. Så er der friske grøntsager og lækker frugt til at tage med på job/i skole og snacke af hele dagen. Og det er bare SÅ meget lækrere at spise frugt og grønt på denne måde. Bare overvej forskellen på at bide af et helt æble og stå tilbage med et klamt kernehus og fingre smurt ind i klistret æblesaft vs. spise æblebåde. Det er total åndssvagt, men det fungerer!

4) Hvis du har salat/grøntsagsrester fra dagen før, så tag dem med til frokost i en bøtte. Nemt.

5) Har du frokostordning på arbejdet, så fyld din tallerken halvt op med grøntsager og salater fra buffeten.

6) Inkorporer en form for grøntsager i din aftensmad. Om det så er revet gulerod og squash i din kødsauce, en lækker salat som tilbehør til kødet og kartoflerne eller noget helt tredje.


Udover egentlig at være meget lækre, så indeholder frugt og grønt fibre, vitaminer/mineraler, kulhydrater og oftest få kalorier. Win win.88 visninger0 kommentarer

Følg mig her:

  • LinkedIn - sorte cirkel

Mail: ljlivsstil@gmail.com      Tel: 22 78 52 57      Adr: Silkeborgvej 268, 8230 Åbyhøj      CVR: 39510405

© 2018 by Louise Jönsson