MOR/BABY TRÆNING


Her er den træningsvideo, jeg talte om i sidste indlæg. Den blev filmet den dag, min datter, Victoria, lærte at gå, så hun øver sig rigtigt i videoen. Videoen er autentisk og upoleret. Det vil altså sige, at jeg har prøvet at give et realistisk billede af, hvordan det vil være at træne med sin baby på ca. 1 år. Det kan både inkludere, at baby kravler væk, at baby gør sig til en slatten kludedukke og en stiv flitsbue, at baby bliver hysterisk, og at baby skal afledes med godbidder ;-) Det kan dog også inkludere dejlige hyggestunder og en masse grin. Her skal det også siges, at jo yngre din baby er, jo nemmere er det at træne med ham/hende, da de dermed kan mindre (her taler jeg kravle og gå), er mindre bevidste og vejer mindre. På den anden side får baby nok mere ud af at være med i træningen, når de er lidt ældre, så der er fordele ved alle aldre.


Denne træningssession er en helkropstræning med fokus på balder, som man både træner i squat, dødløft, balleløft og lunges. Hvis baby har det fint med at ligge eller sidde (eller måske endda sove) og hygge sig ved siden af dig, kan du også sagtens lave de fleste øvelser uden baby eller skifte baby ud med en ketle bell eller en tung taske. Du kan lave programmet, når du selv synes, at din krop føles som sig selv igen efter fødslen (typisk nogle uger efter). Jeg anbefaler dog, at du laver øvelserne uden baby, når baby er helt spæd og venter med at udføre crunches for maven. Hvis du har delte mavemuskler, skal du lave begge slags push ups med knæene under hofterne for at undgå at belaste de lige mavemuskler.


En her træning består af:

Squats - 3x15 gentagelser (forlår og balder)

Hav baby på skuldrene eller i farmen. Fødderne er placeret lidt bredere end dine hofter. Sørg for knæ og tæer peger i samme retning og sænk numsen så langt tilbage, som din mobilitet tillader det.

Sumo squats - 3x15 gentagelser (baglår og balder)

Hav baby på skuldrene eller i farmen. Stå bredt med fødderne og sørg for knæ og tæer peger i samme retning og sænk numsen så langt tilbage, som din mobilitet tillader det.

Dødløft - 3x10 gentagelser (balder og ryg)

Fødderne er under hofterne. Hold baby i nogenlunde strakte arme og sænk baby ned mod gulvet og pres din numse let tilbage. Hav et let bøj i knæleddene og spænd godt op i mave og ryg.

Lunges - 3x15 gentagelser på hvert ben (balder)

Hav baby på skuldrene, i farmen eller på det forreste lår. Træd tilbage med en ene fod, sørg for at knæ og tæer peger i samme retning og sænk bagerste knæ ned med gulvet, så der ca. er en 90 graders vinkel i begge dine knæled.

Balleløft - 3x15 gentagelser med 1s pause i toppen (balder)

Læg dig ned på ryggen og sæt baby på dine hofter. Placer hælene under knæene og pres hoften op mod loftet, mens du sqeezer dine balder sammen.

Skulderpres - 3x8-10 gentagelser (skuldre)

Stå med hælene under hofterne og med baby i hænderne ud for kravebenet. Pres baby over hovedet og sænk kontrolleret ned igen.

Front raise - 3x5-8 gentagelser - meget hårdt med en tung baby (skuldre)

Stå med hælene under hofterne. Hold baby i (nogenlunde) strakt arm - jo tungere baby, jo mere kan du bøje i albueleddene, så belastningen på skuldrene bliver mindre. Træk baby op fra hofterne op til skulderhøjde. Sænk kontrolleret ned igen.

Push ups - 3 x 15 gentagelser (bryst og skuldre)

Stå på alle fire og placer hænderne bredt ud for skuldrene. Stil dig op i en planke med strakte arme og sænk brystet ned til albuelinjen og pres op igen. Albuerne peger ud til siden og let bagud.

Triceps push ups - 3 x 10 gentagelser (triceps og skuldre)

Stå på alle fire og placer hænderne smalt ud for skuldrene. Stil dig op i en planke med strakte arme og sænk brystet ned til albuelinjen og pres op igen. Albuerne skal pege bagud.

Crunches - 3 x 10 gentagelser (mave)

Læg dig på ryggen med baby i din farm. Tag fat om baby med hænderne og løft skulderbladene så højt op fra gulvet, som du kan, mens du strækker dine arme. Sænk kontrolleret din overkrop ned til gulvet igen.


Er der stemning for flere træningsvideoer? Så giv endelig lyd i kommentarfeltet. Og hvis du prøver programmet af så hold dig ikke tilbage med at give lidt feedback på programmet :-)


Hav en rigtig dejlig (og varm) dag <3#morbabytræning #efterfødselstræning #træningsøvelser

23 visninger0 kommentarer

Følg mig her:

  • LinkedIn - sorte cirkel

Mail: ljlivsstil@gmail.com      Tel: 22 78 52 57      Adr: Silkeborgvej 268, 8230 Åbyhøj      CVR: 39510405

© 2018 by Louise Jönsson